Skip to content

Omega Holtan har signert kontrakt med Implenia for Norges lengste jernbanebru

Bane NOR og Implenia har inngått kontrakt om bygging av jernbanebru for dobbeltsporet jernbane over Tangenvika i Stange kommune. Omega Holtan som er en del av Rejlers Norge, skal bistå Implenia med elektro og automasjonsprosjektering i brukasse og seilingsled.

Jernbanebrua blir i overkant av én kilometer lang og kontrakten omfatter også cirka to kilometer dagsone for det nye dobbeltsporet mellom Espa og Furnesbakken.

Oversiktsbilde Tangenvika jernbanebro

Tangenvika_Flo, foto: Implenia

 

Norconsult er hovedrådgiver i prosjektet, mens Omega Holtan skal planlegge elektro- og automasjonsanlegget i brukassen og seilingsled. Detaljprosjekteringen gjennomføres modellbasert. Prosjektet skal miljøsertifiseres (BREEAM Infrastructure) av Norconsult og det er høye krav til miljø og bærekraft, for å sikre minst mulig påvirkning på miljøet i og rundt Mjøsa.

 

-  Vi har jobbet med dette prosjektet en stund, og det er en glede å kunne signere kontrakt på landets lengste jernbanebru. Sammen med Implenia og Norconsult skal vi sørge for at dette blir et vellykket prosjekt, levere et produkt som gir mer klimavennlig godstrafikk, og korter ned reisetid mellom Oslo og Hamar. Jeg er stolt over at vi igjen velges som partner til et av Implenias prosjekt, sier daglig leder i Omega Holtan, Ragnar Holtan.

 

 

Fakta om Tangenvika jernbanebro:

KS-2 Tangenvika jernbanebru - Bane NOR

 

 

Om Omega Holtan

Omega Holtan er en landsomfattende kompetansevirksomhet innen elektro, automasjon og Ekom, som leverer rådgivertjenester til markeder innen samferdsel, industri og bygg. Selskapet har levert spesialistkompetanse siden 1985, er medlem i RIF og del av konsernet Rejlers.  Rejlers er en av Nordens ledende teknologikonsulenter, med 3000 ansatte og notert på Stockholm børs.  I 2022 var selskapets omsetning 3,5 milliarder SEK og B-aksjen er notert på Mid Cap, NASDAQ Stockholm. www.rejlers.com